ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових отримали поранення в зоні АТО в середу

Зафіксовано 35 ворожих збройних провокацій, у тому числі п'ять - з важкого озброєння.

Двоє військових отримали поранення в зоні АТО в середу
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу в результаті ворожих обстрілів на Донбасі один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення, ще один - бойові травми. Як повідомляє штаб АТО, всього вчора зафіксовано 35 ворожих збройних провокацій, в тому числі п'ять - з важкого озброєння.

На Приморському напрямку бойовики застосовували зброю 14 разів. З гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів бойовики неодноразово відкривали вогонь по опорних пунктах у районі Водяного, Гнутового, Талаківки, Мар'їнки і Красногорівки. Під ворожий вогонь із 82-міліметрових мінометів також потрапили позиції сил АТО у Старогнатівці. Пізно ввечері окупанти біля Лебединського застосували міномет калібру 120 мм.

На Донецькому напрямку противник шість разів відкривав вогонь по позиціях ЗСУ. Майже всі ці обстріли відбулися вже після сутінків. З потужних танкових гармат калібру 125 мм стріляли по військових у районі Кам'янки і Опитного. З околиць Донецька бойовики обстрілювали опорні пункти біля Пісків із гранатометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП. Крім того, російсько-терористичні бандформування двічі відкривали вогонь з гранатометів різних модифікацій у південному передмісті Авдіївки. У районі Зайцевого застосували великокаліберні кулемети.

На Луганському напрямку бойовики вранці і вдень застосували артилерію в районі Кримського і Трьохізбенки. З мінометів калібру 82 мм противник вів вогонь поблизу Троїцького і Новоолександрівки. По позиціях ЗСУ поблизу Кримського окупанти били з протитанкового ракетного комплексу. Також під вогонь бойовиків потрапили укріплення сил АТО в районі Новозванівки, Станиці Луганської, Валуйського і Жовтого. Там найманці відкривали вогонь переважно з піхотного озброєння, на окремих ділянках - з БМП.

Нагадаємо, Тристороння контактна група з урегулювання на Донбасі підтримала звернення місцевих рад про початок т.зв. хлібного перемир'я - дотримання режиму тиші на час жнив: з 24 червня 2017 року і далі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram