ГоловнаСуспільствоВійна

Росія виступила проти законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Борис Гризлов побачив загрозу мінським угодам.

Росія виступила проти законопроекту про реінтеграцію Донбасу
Борис Грызлов
Фото: government.ru

Представник Росії в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов заявив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу є спробою зруйнувати мінські угоди.

"На сьогоднішній зустрічі контактної групи її учасники не могли обійти увагою законопроект про реінтеграцію Донбасу, що готується РНБО України. За наявною інформацією, цей законопроект, що розробляється в Києві, має на меті створити якусь альтернативу схваленим ООН мінським угодам", - сказав Гризлов журналістам у Мінську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він стверджує, що законопроект, який не передбачає надання особливого статусу Донбасу, "набирає чинності за "формулою Штайнмаєра"", амністії та проведення виборів.

"Інакше кажучи, цей законопроект не передбачає комплексного політичного вирішення проблеми. Замість політичного врегулювання робиться наголос на військове рішення", - сказав Гризлов.

Він назвав "неприйнятною і небезпечною" ревізію мінських угод.

Нагадаємо, влада України розробляє закон про деокупацію Донбасу, який скасує режим антитерористичної операції. Тексту законопроекту поки що немає, проте за словами представників влади документ визнає непідконтрольні території окупованими і введе новий правовий режим захисту країни від гібридної війни з РФ.

Президент Петро Порошенко говорив, що законопроект не буде порушувати мінські угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram