ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві, Черкасах і Дніпрі стартував пілотний проект електронної системи охорони здоров'я eHealth

Запуск електронної реєстрації лікарів первинної допомоги та їхніх пацієнтів заплановано на липень.

У Києві, Черкасах і Дніпрі стартував пілотний проект електронної системи охорони здоров'я eHealth
Фото: Макс Требухов

19 червня медичні заклади первинної допомоги в Києві, Черкасах і Дніпрі зареєструвалися в електронній системі охорони здоров'я eHealth, яка стартувала в пілотному режимі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Заклади зареєструвалися в системі eHealth через різні інформаційні системи - типу он-лайн (Helsi і Поліклініка без черг) і типу десктоп (EMCIMED). Проте всі вони успішно співпрацюють із системою eHealth, яка розрахована на роботу з наявними і новими медичними інформаційними системами через інструмент АРЄ", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що до пілотного проекту eHealth приєдналися Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Подільського району в Києві, Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги і Центр первинної медико-санітарної допомоги №5 у Дніпрі.

Приєднатися до процесу реєстрації можна на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook. Перелік медичних інформаційних систем, які приєднуються до системи eHealth і дають можливість зареєструвати заклади первинної медичної допомоги, оновлюється за посиланням.

Запуск наступних електронних сервісів eHealth - реєстрація лікарів первинної допомоги та їхніх пацієнтів - заплановано на липень 2017 року.

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада прийняла за основу ключовий законопроект медичної реформи, яким, зокрема, передбачено впровадження "електронної охорони здоров'я" (e-health).

Також восени буде затверджено список послуг, які будуть входити в гарантований пакет  і надаватися на первинній ланці безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram