ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Гройсман пообіцяв введення в експлуатацію нового корпусу "Охматдиту" наприкінці року

26 тис. кв. м здадуть у листопаді-грудні.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що перший пусковий комплекс національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" (Київ) буде введено в експлуатацію в листопаді-грудні.

"Ці 26 тис. кв. м ми здамо в листопаді-грудні", - сказав він журналістам у вівторок.

Як зазначив Гройсман, для повного завершення будівництва, закупівлі та встановлення устаткування необхідно близько шести місяців. При цьому загальнобудівельні роботи буде завершено до 15 липня.

Прем'єр також додав, що в 2017 році на завершення будівельних робіт було виділено з держбюджету близько 1 млрд гривень.

Нагадаємо, в 2011 році на території "Охматдиту" знесли чотири старі корпуси й оголосили про плани побудувати новий, де повинні були розташуватися десять хірургічних відділень, діагностичне та п'ять онкологічних. Генеральним підрядником проекту стало ТОВ "Укрпрофмед". У 2013 році бюджетні кошти скінчилися і будівництво зупинилося на етапі майже готових стін - без даху та оздоблення. У листопаді 2015 року було підписано договір з новим генеральним підрядником - ТОВ "Альтіс-Констракшн". Контракт діяв до 25 грудня 2015 року. Компанія встигла освоїти тільки 6,5 млн гривень з 390 млн.

Будівництво простоювало з початку 2016 року, поки 22 липня Кабінет Міністрів не затвердив новий проект будівництва дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, в якому його вартість підвищується з 1,8 млрд гривень до 3,2 млрд гривень. У серпні ДП "Укрмедпроектбуд" (замовник будівництва нового корпусу) уклало договір з новим генпідрядником - ТОВ "Ріола-Модуль ЛТД" (Київська обл.).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram