ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Гройсман пообіцяв, що перша частина нового корпусу "Охматдиту" буде готова вже влітку

За словами прем'єра, фактично об'єкт не будували з 2012 року.

Гройсман пообіцяв, що перша частина нового корпусу "Охматдиту" буде готова вже влітку
Фрагмент фасада. Снято в январе 2016 г.
Фото: Макс Требухов

Перший пусковий комплекс Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" планують завершити до середини літа.

Про це повідомив журналістів прем'єр-міністр Володимир Гройсман, інформує телеканал "112 Україна".

"Ми можемо забезпечити економію бюджетних витрат і зробити справу (будівництво сучасного діагностично-лікувального комплексу, - ред.) доволі професійно і якісно. Наше завдання, щоб перший пусковий комплекс було завершено до середини літа", - зазначив він.

Гройсман також наголосив, що фактично об'єкт не будували з 2012 року.

"Проектно-кошторисна документація, яка чомусь зникла, передбачала фінансування цього об'єкта за завищеною ціною, що неприпустимо. Цього року ми розблокували будівництво. Ми виділили цьогоріч 395 млн для того, щоб проводити відповідні роботи, на наступний рік передбачили 380 млн. Ми бачимо, що з 3,2 млрд на обладнання ми можемо забезпечити реальну економію при закупівлі", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, в 2011 році на території "Охматдиту" знесли чотири старі корпуси й оголосили про плани побудувати новий, де мали б розміститися десять хірургічних відділень, діагностичне та п'ять онкологічних. Генеральним підрядником проекту стало ТОВ "Укрпрофмед". У 2013 році бюджетні кошти скінчилися і будівництво зупинилося на етапі майже готових стін - без даху та оздоблення. У листопаді 2015 року було підписано угоду з новим генеральним підрядником - ТОВ "Альтіс-Констракшн". Контракт діяв до 25 грудня 2015 року. Компанія встигла освоїти тільки 6,5 млн гривень із 390 млн. Будівництво простоює з початку 2016 року.

22 липня Кабінет Міністрів затвердив новий проект будівництва дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, в якому його вартість підвищується з 1,8 млрд гривень до 3,2 млрд гривень. У серпні ДП "Укрмедпроектбуд" (замовник будівництва нового корпусу) уклало договір з новим генпідрядником - ТОВ "Ріола-Модуль ЛТД" (Київська обл.).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram