ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Голова Одеської ОДА обурився результатами тендеру для відділень гемодіалізу

Губернатор заявив, що область влаштує тільки найнижча ціна на закупівлю витратних матеріалів.

Голова Одеської ОДА обурився результатами тендеру для відділень гемодіалізу
Максим Степанов в новом центре гемодиализа в Белгород-Днестровском.

В Одеській області повинна бути мінімальна по Україні ціна на послуги гемодіалізу. Про це заявив журналістам голова обласної державної адміністрації Максим Степанов, відкриваючи новий центр гемодіалізу в Білгород-Дністровському.

Степанов жорстко висловився по результатах тендеру на поставку витратних матеріалів для відділень гемодіалізу по всій області.

«Я обурений результатами тендеру! Чому ціна для Одеської області найбільша в Україні? Навіщо ви мені розповідаєте, що сьогоднішня ціна нижча, ніж минулого року? Минулого року в Одеській області був повний хаос з управлінням! Сьогодні у Львові - 1368 грн, а в нас - 1586 грн! Ви що, на одеському сонці перегрілися?» - обурився голова обласної адміністрації.

Степанов попередив, що наживатися на хворих не дозволить: «Вам не пощастило зі мною. Я медик за освітою, моя дружина - нефролог, тому я дуже добре розумію ситуацію. Без цих ліків люди не можуть жити, вмирають».

Голова ОДА категорично заявив, що ціна сеансу гемодіалізу в Одеській області буде мінімальною по Україні. «Мене влаштує дешевша ціна, ніж найдешевша в Україні. Якщо в Києві - 1362 грн, значить, у нас реальна ціна 1350 грн. Якщо вас не влаштовує така ціна - ми скасовуємо результати тендеру і проводимо нові торги», - заявив Степанов.

Представник компанії-дистриб'ютора був змушений погодитися з наведеними доводами і висловив готовність переглянути ціну й підписати договір на запропонованих умовах.

Степанов пояснив журналістам, що тендер було оголошено на забезпечення 252 хворих Одеської області всім необхідним для проведення гемодіалізу. Кошти виплачуються з бюджету, тому чим нижче ціна за процедуру, тим більшій кількості людей можна забезпечити необхідний медичний догляд.

Голова Одеської ОДА також повідомив, що до кінця року в області буде відкрито ще три сучасні центри гемодіалізу. Розширення та модернізацію мережі центрів гемодіалізу закладено в Концепцію реформування системи охорони здоров'я Одеської області, яку Степанов презентував 17 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram