ГоловнаПолітика

Голова Одеської ОДА Степанов: "Нам вдалося не допустити сутичок і провокацій на травневі свята"

Правоохоронні органи області працюватимуть у посиленому режимі до 17 травня.

Голова Одеської ОДА Степанов: "Нам вдалося не допустити сутичок і провокацій на травневі свята"

Травневі свята в Одеській області пройшли без інцидентів завдяки чіткій координації правоохоронних органів і проведенню певних профілактичних дій, які унеможливили провокації. Про це у прямому ефірі 112 каналу заявив голова Одеської ОДА Максим Степанов.

«Травневий цикл свят, починаючи з 2 травня - річниці подій на Куликовому полі - і закінчуючи 9 травням, в Одеській області пройшов повністю у рамках закону, без сутичок і провокацій. Напередодні курортного сезону нам було дуже важливо довести, що Одеса повністю безпечне місто. І я впевнений, що ми це довели. Не дозволили створити «картинку» для східного сусіда, оскільки готувались заздалегідь - і Нацполіція, і СБУ, і прикордонники, і Нацгвардія. Можу сказати, що ми зробили все можливе, щоб не допустити сутичок - вилучили близько 500 предметів і забороненої символіки на входах до місць, де проводилися масові заходи, не допускали будь-яких провокативних дій під час їх проведення», - зазначив Степанов.

Разом з тим, за словами голови Одеської ОДА, правоохоронні органи області працюватимуть у посиленому режимі до 17 травня.

«Ми постійно моніторимо ситуацію, оскільки є певні сили, які зацікавлені в таких провокативних речах. Та впевнений, що ми цього не допустимо, в Одесі буде мир і спокій», - підкреслив Степанов.

Як повідомляли, 25 квітня під час звіту про 100 днів своєї роботи голова Одеської ОДА Максим Степанов заявив, що гарантує безпеку 2 і 9 травня всім жителям і гостям Одеси. «Я точно знаю, що реакція правоохоронців у рамках закону буде жорсткою. Багато хто говорить про можливі провокації. Я вам чітко можу сказати, що ми можемо забезпечити порядок і безпеку громадян», - заявив Степанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram