ГоловнаСуспільствоВійна

Житель Одеської області сів на 13 років за диверсію на залізниці

Костянтин Калашніков входив у групу, на рахунку якої - чотири підриви.

Житель Одеської області сів на 13 років за диверсію на залізниці
Фото: runews.su

Овідіопольський районний суд засудив жителя Одеської області до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна за диверсію та зберігання вибухових речовин.

Як повідомила прес-служба прокуратури Одеської області, слідство довело, що засуджений зберігав у будинку тротилові шашки й у квітні 2015 року підірвав залізничну колію поблизу смт Великодолинське Одеської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про Костянтина Калашнікова - члена групи, яка здійснила низку вибухів на залізниці в Одеській області. Чоловіка затримали в липні 2015 року працівники СБУ.

Група, до якої входив Калашніков, діяла на території Миколаївської й Одеської областей. Серед іншого її учасники планували підрив моста в Миколаєві. На початку липня 2015 року під час масштабної спецоперації співробітники СБУ затримали 16 членів групи.

З початку 2015 року група встигла здійснити щонайменше 4 підриви залізничних колій в Одеській області, ще один потужний вибуховий пристрій правоохоронці встигли виявити і знешкодити.

Нагадаємо, напередодні двох жителів Донецької області засудили до 11 і 10 років позбавлення волі за спробу здійснити диверсію на залізниці в Запоріжжі в лютому 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram