ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві зібралися побудувати завод для переходу на новий спосіб очищення води

Ціна питання - близько 400 млн грн.

У Києві зібралися побудувати завод для переходу на новий спосіб очищення води

Влада Києва підготувала техніко-економічне обґрунтування будівництва заводу з випуску гіпохлориту натрію. Завод, який потрібен для переходу столиці на новий спосіб очищення водопровідної води обійдеться в 400 млн грн.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв в інтерв'ю 44.ua.

"Якщо говорити про водопровідне господарство, то система очищення хлором - одна з найвразливіших сфер. Ця система технологічно застаріла і небезпечна для здоров'я. Тому зараз ми підготували техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва заводу з випуску гіпохлориту натрію. Це сучасний елемент для очищення питної води. Ми представляли проект на останньому інвестфорумі. Сьогодні ми ведемо переговори з великими закордонними компаніями про їхню участь у побудові цього заводу. Ціна питання - близько 400 млн грн. Зазначу, що, за нашими підрахунками, він окупиться за 5-6 років. Після його будівництва, коли в нас буде достатньо гіпохлориту натрію, ми проблему застосування хлору в очищенні води знімемо взагалі", - зазначив він.

Нагадаємо, про плани відмовитися від очищення питної води у столиці хлором заявляв мер міста Віталій Кличко ще 2014 року.

Київ забезпечується питною водою з трьох джерел: Дніпра, Десни та підземних водоносних горизонтів. Середнє споживання води у столиці - близько 900 тисяч кубометрів на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram