ГоловнаСуспільствоВійна

10 військових поранено за добу на Донбасі (оновлено)

Зафіксовано 58 обстрілів.

10 військових поранено за добу на Донбасі (оновлено)
Архив
Фото: EPA/UPG

За минулу добу десять військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення під час бойових дій на Донбасі. За цей період російсько-окупаційні війська 58 разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу повідомив, що шестеро військових були поранені під час обстрілу села Луганське (Донецька область), ще четверо - під час обстрілу Павлополя на Маріупольському напрямку.

На Луганському напрямку з артилерії калібру 152 мм, 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів противник стріляв по позиціях поблизу Кримського. Артилерійські системи калібру 122 мм і міномети калібру 120 мм ворог застосовував по захисниках Попасної, а 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів - по військових біля Новозванівки. З гранатометів і стрілецької зброї ворог обстрілював позиції біля Лобачового і Валуйського, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 і кулеметів великого калібру противник накривав позиції поблизу Луганського. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП і гранатометів різних систем ворог вів вогонь по опорних пунктах біля Зайцевого і Верхньоторецького. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і кулеметів великих калібрів ворог бив по позиціях біля Авдіївки і шахти "Бутівка". Озброєння БМП і стрілецьку зброю противник застосовував по захисниках Майорська, а гранатомети різних систем - біля Новгородського. З гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї противник бив по позиціях недалеко від Кам'янки.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів противник стріляв по позиціях під Павлополем. 82-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю ворог застосовував по позиціях біля Гнутового і Красногорівки. З мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї противник вів вогонь по опорних пунктах поблизу Мар'їнки. Зі стрілецької зброї, кулеметів великих калібрів і протитанкових гранатометів противник бив по опорних пунктах морських піхотинців у районі Водяного. Зі стрілецької зброї ворог обстрілював захисників Новоселівки Другої, Богданівки і Широкиного.

Щоб придушити вогневу активність супротивника по позиціях захисників Лобачового, сили АТО відкривали вогонь у відповідь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, дев'ятьох військовослужбовців поранили в зоні АТО в середу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram