ГоловнаСуспільствоВійна

Дев'ятьох військовослужбовців поранено в зоні АТО за добу (оновлено)

Ситуація в зоні бойових дій напружена.

Дев'ятьох військовослужбовців поранено в зоні АТО за добу (оновлено)
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі напружена, за добу бойовики 52 рази обстріляли позиції Збройних Сил України. Дев'ять бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Оновлення. Спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на щоденному брифінгу докладніше розповів про поранених.

"За минулу добу в нас санітарні втрати: дев'ять військовослужбовців отримали поранення і травми. П'ятеро - в районі селища Гнутове і по одному випадку - в Авдіївці, Новоолександрівці, Водяному. Також одного поранено в районі шахти "Бутівка". У всіх випадках військовослужбовці були поранені в результаті артилерійських і мінометних обстрілів", - повідомив він.

На Донецькому напрямку з танка, мінометів калібру 120 і 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів терористи накривали опорні пункти ЗСУ в районі Авдіївки. Біля Пісків бойовики застосовували 82-міліметрові міномети, озброєння БМП, гранатомети і кулемети великих калібрів, а в районі Луганського також і 120-міліметрові міномети.

Біля Кам'янки били з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів, а по захисниках шахти Бутівка - з 82-міліметрових мінометів, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів і кулеметів великих калібрів. З мінометів калібру 82 мм і гранатометів також били по позиціях ЗСУ поблизу Троїцького і Верхньоторецького, з гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали Зайцеве. У районі Пісків також діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку зі 122-міліметрової артилерії, 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали Водяне. З мінометів калібру 120 і 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь по опорних пунктах біля Павлополя. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали захисників Гнутового, а з переносної реактивної системи "Град Партизан", мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП обстрілювали захисників Широкиного. З мінометів калібру 82 мм обстрілювали позиції біля Красногорівки, а поблизу Мар'їнки - з гранатометів і кулеметів. У районі Водяного, Новотроїцького та Новомихайлівки також активізувалися ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів 120-міліметрового калібру сепаратисти накривали позиції ЗСУ біля Кримського, а 82-міліметрові міномети, гранатомети і кулемети великих калібрів застосовували поблизу Новозванівки і Новоолександрівки. Крім того, захисників Новоолександрівки російсько-окупаційні війська обстріляли з озброєння БМП, а захисників Троїцького - з автоматичних гранатометів. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї також вели вогонь по позиціях біля Станиці Луганської і Лобачового. У районі Новоолександрівки активізувалися ворожі снайпери.

Нагадаємо, раніше під час занять з бойової підготовки в зоні АТО отримав смертельне поранення український військовослужбовець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram