ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські силовики обшукали будинок кримського татарина в Сімферополі і відправили його в "Центр Е"

В окупованому Криму знову обшукують будинки кримських татар.

Російські силовики обшукали будинок кримського татарина в Сімферополі і відправили його в "Центр Е"
Фото: vesti.ru

Російські силовики провели обшук у будинку кримськотатарського активіста Тофіка Абдулгазієва, після чого відправили його в Центр з протидії екстремізму ("Центр Е") в окупованому Сімферополі.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, інформує "Крим.Реалії".

"Його доставлено в Центр з протидії екстремізму, нібито на допит. Це той орган, який за останні місяці десятками складав адмінпротоколи, за якими людей саджали від трьох до 12-15 діб. Тофік Абдулгазієв - це той, хто не залишався осторонь ні при одному з обшуків, він постійно приходив. Коли зустрічали тих, хто виходив після доби, він також брав активну участь, приїжджав усюди, де тільки міг", - розповів адвокат.

Під час обшуку в будинку Абдулгазієва нічого не вилучили. Як розповів сам активіст у відеокоментарі, силовики в його будинку шукали документи якоїсь зниклої людини, яка йому не знайома.

"Я так зрозумів, провели обшук у рамках порушеної кримінальної справи в червні 2016 року за зникнення кримського татарина Енвера Меметова. А питання були загального характеру: яку релігію сповідуєте, в яку мечеть ходите. Я побачив їхній список, там було багато запитань і тому ми відмовилися за 51-ю статтею (Конституції Росії, - ред), тому що невідомо, як усе це позначиться потім, куди це все пришиють", - пояснив адвокат Едем Семедляєв.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові почастішали масові обшуки в незалежних журналістів, активістів, кримських татар і членів Меджлісу. В основному їм пред'являють підозри в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в РФ. На території України організацію не забороняли.

У квітні Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ засудив фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Руслана Зейтуллаєва до 12 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram