ГоловнаПолітика

Гройсман 14-16 травня відвідає Ізраїль

Ключові теми переговорів: агровиробництво, реформи системи охорони здоров'я, а також співробітництво в галузі високих технологій.

Гройсман 14-16 травня відвідає Ізраїль
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 14-16 травня відвідає Ізраїль з робочим візитом.

Про це повідомляють на сайті Кабміну.

"Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 14-16 травня відвідає Державу Ізраїль з офіційним візитом. Ключові теми переговорів - запровадження в Україні передового досвіду Ізраїлю у сфері агровиробництва і реформи системи охорони здоров'я, налагодження співпраці в галузі високих технологій", - йдеться в повідомленні.

Гройсман проведе переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху, президентом Реувеном Ривліном і спікером Кнесету Юелем Едельштейном.

Окрім того, український прем'єр зустрінеться з міністром сільського господарства Ізраїлю Урі Аріелем і відвідає Науково-дослідний центр Міністерства сільського господарства і розвитку сільських територій "Волкані".

Під час візиту буде підписано низку двосторонніх документів: меморандум про співпрацю між міністерствами охорони здоров'я, меморандум про обмін статистичними даними між митними адміністраціями України та Ізраїлю, спільну декларацію між Кабінетом Міністрів України та урядом Ізраїлю про співпрацю у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям і ліквідації їх наслідків, а також імплементаційний протокол про тимчасове працевлаштування українських заробітчан в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю.

Нагадаємо, Гройсман мав відвідати Ізраїль 27-28 грудня минулого року, але візит скасували через голосування України "за" резолюцію Радбезу ООН з вимогою припинити будівництво ізраїльських поселень на палестинських територіях. В Ізраїлі сприйняли це як недружній жест і відмовилися прийняти голову Кабміну.

У березні Гройсман і Нетаньяху поговорили по телефону і вирішили, що візит пройде в травні. Під час бесіди сторони також домовилися до кінця 2017 року завершити переговорний процес про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram