ГоловнаПолітика

Кабмін доручив Укравтодору розробити програму безпеки дорожнього руху

"Програма вже розробляється і буде представлена на засіданні уряду".

Кабмін доручив Укравтодору розробити програму безпеки дорожнього руху
Фото: Виталий Мирошниченко

Кабінет Міністрів доручив Укравтодору розробити програму безпеки дорожнього руху, яка повинна знизити смертність на дорогах України.

Про це повідомив у фейсбуці з нагоди тижня безпеки дорожнього руху (8-14 травня) прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Нещодавно на колегії МВС я озвучив жахливі цифри: за останні три роки і три місяці в ДТП загинули 12,4 тис. осіб, покалічено понад 100 тис. Із цим не можна миритися! Хочу проінформувати, що перед керівництвом Укравтодору я поставив завдання розробити програму безпеки дорожнього руху, в тому числі спираючись на польський досвід. Така програма вже розробляється і найближчим часом буде представлена на засіданні уряду", - написав він.

Нагадаємо, що в Україні найвища смертність на дорогах серед усіх країн Європи. У 2011-2016 роках в Україні зареєстровано близько 170 тисяч ДТП із потерпілими, в яких загинули 26,5 тис. осіб, ще 209 тис. осіб отримали травми.

Більшість ДТП з тяжкими наслідками відбуваються через перевищення водіями швидкості, необлаштованість пішохідних переходів, порушення правил перетину перехрестя і управління автотранспортом у нетверезому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram