ГоловнаПолітика

Клімкін упевнений у підтримці Макроном "Мінського процесу"

Один зі своїх перших візитів новообраний президент Франції здійснить у Німеччину.

Клімкін упевнений у підтримці Макроном "Мінського процесу"
Фото: 24tv.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін упевнений, що новообраний президент Франції Еманюель Макрон підтримуватиме "мінський процес".

Про це він сказав в інтерв'ю каналу "Голос Америки" у Вашингтоні.

"Тому я впевнений, що він і його команда будуть дуже послідовно і потужно працювати над тим, щоб тиснути на Росію з метою виконання того, що вона повинна виконати", - сказав Клімкін.

За його словами, Росія свідомо змінює тактику, намагаючись своїми рішеннями завести весь процес вирішення конфлікту на Донбасі у глухий кут.

"Росія зараз свідомо змінює тактику, намагаючись завести все у глухий кут своїми рішеннями, а також тим, що зараз вони намагаються якось створити зовсім іншу логіку, кажучи про якийсь містичний "народ Донбасу". Тобто така логіка свідомо спрямована на те, щоб підняти ставки і щоб легалізувати російський протекторат, який вони, власне, вже створили на Донбасі. Але всім прекрасно зрозуміло, що це дорога в нікуди", - сказав Клімкін.

Міністр додав, що один з перших своїх офіційних візитів Макрон здійснить у Німеччину, і предметом розмови буде і двостороння координація, і координація між Україною, Німеччиною і Францією.

Нагадаємо, раніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що переговори в нормандському і мінському форматах поставлено на паузу через проведення виборів у Німеччині та Франції.

Центрист Еманюель Макрон виграв вибори президента Франції з результатом 66,06% голосів виборців, за нього проголосували 20,7 млн. Його суперниця крайня права Марін Лє Пен набрала лише 33,94%, або 10,6 млн голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram