ГоловнаПолітика

Голова Одеської ОДА відзвітував про роботу в соціальній і гуманітарній сферах

Максим Степанов озвучив результати 100 днів роботи.

Голова Одеської ОДА відзвітував про роботу в соціальній і гуманітарній сферах

Команда голови Одеської ОДА підготувала проект реформи надання медичних послуг в Одеській області, що передбачає створення 9 госпітальних округів і впровадження ефективних механізмів надання медичної допомоги, а також розробила програму надання безкоштовної медичної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом. Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Степанов під час презентації свого звіту про 100 днів діяльності на посаді, що відбулася 25 квітня в Одесі.

Під час презентації Степанов назвав ключовими пріоритетами своєї діяльності забезпечення гідної якості життя громадян, що передбачає вирішення проблем безпеки, медицини, соціального захисту, освіти.

«Якість і доступність медичних послуг - одні з найактуальніших проблем для жителів Одеської області. За 100 днів наша команда підготувала проект реформи надання медичних послуг в області, який передбачає створення 9 госпітальних округів в Одеській області та впровадження ефективних механізмів надання медичної допомоги. Незабаром проект реформи представлять громадськості. Одеська область у повному обсязі приєдналася до урядової програми «Доступні ліки». Станом на 23 квітня ліки можна отримати в 130 аптеках області та міста Одеси. Також розроблено програму надання безкоштовної медичної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом, яка стартує в першій половині травня. Реалізація програми дозволить лікарям Одеської області рятувати до 1500 життів щорічно (це 3-5 життів щодня), зменшити відсоток ускладнень, допоможе пацієнтам уникнути інвалідності і втрати працездатності», - заявив Степанов.

Крім того, голова Одеської ОДА зазначив, що в області стабілізовано ситуацію з оформленням субсидій, яка наприкінці 2016 року була вкрай незадовільною.

«Ліквідовано тримісячне відставання в нарахуванні та призначенні субсидій - оброблено понад 15 тисяч справ. Станом на 1 квітня отримують субсидії 54 517 домогосподарств, яким нараховано 868, 9 млн гривень. Це 99% річного обсягу. Також ОДА звернулася до Кабінету Міністрів з питання збільшення обсягу субвенції на надання пільг і субсидій для Одеської області», - повідомив Степанов.

Також, за інформацією голови Одеської ОДА, порівняно з минулим роком майже удвічі збільшено обсяги виділення земельних ділянок учасникам АТО - з 800 до 1500 гектарів, і в планах облдержадміністрації продовжувати збільшення цих обсягів.

Окремо Степанов торкнувся питання освіти, розповівши про вже чинний проект безкоштовних онлайнових курсів з підготовки випускників Одеської області до ЗНО під назвою «Будь розумним/Be smart». «Переконаний, що ці онлайнові курси допоможуть нашій області піднятися з останніх місць у рейтингу проходження ЗНО в Україні», - зазначив він.

Серед важливих результатів перших 100 днів своєї роботи на чолі Одеської ОДА Максим Степанов зазначив налагодження комунікацій з громадськістю. «На моє переконання, влада існує для того, щоб реагувати на звернення громадян, а не ігнорувати їх. На жаль, на момент мого призначення в ОДА налічувалося 2476 прострочених звернень громадян. Ми розглянули їх усі. На сьогодні звернення людей, які залишилися без реагування, відсутні. Крім того, було відновлено роботу «телефону довіри», за якими люди мають можливість залишити усне звернення», - зазначив він.

Крім того, Степанов звернув увагу на вирішення питання безпеки в області. У лютому в рамках програми «Безпечна Одещина» голова Одеської ОДА ініціював виділення 27,3 млн гривень з обласного бюджету на придбання 77 спеціалізованих автомобілів для груп швидкого реагування Національної поліції в районах області, до кінця червня автомобілі передадуть поліцейським групам. За словами Степанова, це допоможе стабілізувати криміногенну ситуацію навіть у найвіддаленіших населених пунктах Одеської області.

Як повідомляли, 22 березня в Одесі голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов представив Стратегічний план дій на 2017-2019 роки, який отримав назву «Розумний регіон». Програма передбачає реалізацію 4 основних регіональних пріоритетів: «Підвищення якості управління регіональним розвитком», «Забезпечення конкурентоспроможної регіональної економіки», «Розвиток громад і людського потенціалу», «Забезпечення гідної якості життя».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram