ГоловнаПолітика

Розблоковано проїзд по дорозі Одеса - Рені на південь Одеської області

Україна побудувала тимчасовий об'їзд аварійного моста.

Фото: Facebook / Максим Степанов

У понеділок, 15 травня, в Одеській області відкрили 480-метрову тимчасову об'їзну дорогу біля молдовського села Паланка, яка розблоковує проїзд трасою M15 Одеса - Рені на південь області.

Частина цієї траси, що з'єднує північну і південну частину Одеської області, які розділені Дністровським лиманом, проходить через територію Молдови. Сама дорога - власність України, але територія навколо неї - молдовська. На цьому відрізку є закритий аварійний міст, замість якого потрібно будувати новий.

Щоб розблокувати проїзд, Україна взяла в оренду в Молдови ділянку землі під будівництво тимчасової дороги.

Будівництво моста біля села Паланка. Праворуч - тимчасовий об'їзд
Фото: mtu.gov.ua
Будівництво моста біля села Паланка. Праворуч - тимчасовий об'їзд

Останні півроку весь транспортний потік йшов через курортне селище Затока та Білгород-Дністровський автомобільним шляхом Р-70 Одеса - Білгород-Дністровський - Монаші і Р-72 КПП Старокозаче - Білгород-Дністровський.

"Цю критично важливу для області артерію побудували за рекордні 20 днів. Адже після закриття на ремонт моста на міжнародній трасі М-15 Одеса-Рені єдина дорога, якою можна проїхати з Одеси на південь і захід Одеської області, проходила через Білгород-Дністровський. Тому весь потік транспорту, в тому числі великовантажний, уже півроку змушений курувати через центр міста, повністю розбиваючи там дорожнє покриття. Тепер у нас є об'їзна дорога, яка розвантажить Білгород-Дністровський і забезпечить сполучення з Бессарабією, поки буде відбуватися ремонт моста", - прокоментував сьогоднішню подію голова Одеської ОДА Максим Степанов.

Новий міст планують ввести в експлуатацію наприкінці осені 2017 року.

Щойно буде реконструйовано міст і необхідність в об'їзній дорозі відпаде, орендовану ділянку землі повернуть у розпорядження сільської ради Паланки.

Загальна вартість проекту з будівництва об'їзної дороги і реконструкції моста становить 76 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram