ГоловнаЕкономікаДержава

Молдова дала добро на будівництво об'їзної дороги для траси Одеса-Рені поблизу села Паланка

Рішення розблокує проїзд по M15.

Влада молдовського села Паланка погодила рішення про виділення Україні земельної ділянки для будівництва тимчасової ґрунтової дороги, необхідної для реконструкції автодороги M15 Одеса-Рені.

Фото: facebook.com/Maksym Stepanov

Частина цієї траси, що з'єднує північну та південну частини Одеської області, які розділені Дністровським лиманом, проходить по території Молдови. Сама дорога - власність України, але територія навколо неї - молдовська. На цьому відрізку є закритий аварійний міст, замість якого потрібно будувати новий.

У підсумку весь транспортний потік зараз іде через курортне селище Затока автомобільною дорогою Р-70 Одеса - Білгород-Дністровський - Монаші і Р-72 КПП Старокозаче - Білгород-Дністровський.

Відсутність проїзду в Паланку - дуже велика проблема для Одеської області.

Але тепер, завдяки рішенню молдовської влади, є дозвільні документи від усіх відомств і міністерств. "Тому сьогодні будівництво об'їзної дороги розпочато. Доручив бригадам працювати цілодобово", - написав у фейсбуці голова Одеської обладміністрації Максим Степанов.

Своєю чергою, прес-служба народного депутата Павла Унгуряна, який брав участь у процесі узгодження цього питання з Молдовою, повідомила, що площа виділеної земділянки становить 1,2 га.

Щойно буде реконструйовано міст і необхідність в об'їзній дорозі відпаде, орендовану ділянку землі повернуть у розпорядження сільської ради Паланки.

Загальна вартість проекту з будівництва об'їзної дороги і реконструкції моста становить 76 млн грн. Згідно з планом, будівництво об'їзної дороги має бути завершено до травня поточного року. Це буде двосмугова дорога, якою зможе рухатися будь-який вид транспорту: великовантажний, пасажирський і легковий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram