ГоловнаЕкономікаДержава

Абромавичус очолив наглядову раду української академії топ-менеджменту

Людей і з приватного, і з державного сектору будуть навчати корпоративного управління.

Абромавичус очолив наглядову раду української академії топ-менеджменту
Айварас Абромавичус
Фото: panoptikon.org

Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус очолив наглядову раду нещодавно створеної Української академії корпоративного управління, в яку також увійшли постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, голова представництва МФК в Україні Олена Волошина.

"Це буде некомерційний проект, підтримуваний міжнародними фінансовими організаціями. Завдання - навчати людей і з приватного, і з державного сектору корпоративного управління", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" Абромавичус.

Згідно з даними в держреєстрі, громадська організація "Українська академія корпоративного управління" була зареєстрована на початку березня цього року. Її засновниками виступили член Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні та комітету з призначення керівників держкомпаній Андрій Бойцун, керуючий партнер компанії з пошуку керівного персоналу Odgers Berndtson Роман Бондар і екс-голова цільової команди реформи управління держвласністю МЕРТ Адомас Аудіцкас, який очолив Академію як президент.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" Бойцун, членами наглядової ради також стали головний виконавчий директор ІК Horizon Capital Олена Кошарна, директор урядового Офісу із залучення і підтримки інвестицій Даніель Білак, директор інвестиційно-банківського підрозділу ІК "Драгон Капітал" Браян Бест і екс-член НКЦБФР Оляна Гордієнко, яка перейшла недавно в ЄБРР.

За словами Абромавичуса, діяльність Академії почнеться з проведення спеціалізованої конференції, яка попередньо запланована на червень цього року. Після цього Академія почне навчання, залучаючи кращих викладачів з Європи в цій сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram