ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд заарештував голову правління "Діві банку"

Суддя нібито побачила в діях Горбачевського "тиск на свідків".

Суд заарештував голову правління "Діві банку"
Сергей Горбачевский
Фото: finclub.net

Печерський суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу голові правління "Діві банку" Сергію Горбачевському у вигляді утримання під вартою строком на два місяці, пише "Економічна правда".

Про це йдеться в прес-релізі банку.

"Прокурор клопотав про те, щоб "ізолювати Горбачевського на період досудового розслідування через те, що він нібито тисне на свідків через соціальну мережу Facebook", - йдеться в повідомленні.

"Мова йде про публікацію Горбачевського, яка супроводжувалася текстом: "А ось і головний свідок у моїй справі власною персоною (ліворуч). Той самий, який повідомив Нацполіцію, що, користуючись ніком SERG у ReutersDealing, я як співробітник "Діві банку" нібито вивів з Інтегралу 280 млн гривень", - наголошено в прес-релізі.

Також на своїй сторінці у Facebook він подав фотокопію свідчень Асєєвої з офіційного звинувачення.

Нагадаємо, Горбачевський проходить як підозрюваний у справі про банкрутство "Інтеграл-банку".

Слідство стверджує, що в січні 2015 року Горбачевський з метою незаконного збагачення шляхом зловживання службовим становищем на посаді заступника начальника казначейства Інтеграл-банку спільно з групою осіб заволодів коштами на суму 129 млн гривень.

У листопаді 2015-го він був призначений головою правління Діві Банку, а в лютому спільно з родичами став власником 82% акцій цієї фінансової установи.

14 лютого ліквідатор Інтеграл-банку подав позовну заяву про стягнення з відповідачів, одним з яких є Горбачевський, 280 млн гривень.

27 лютого суд арештував майно Горбачевського: земельну ділянку 0,2884 га, будинок 541,1 кв. м, будинок з будівлями 77 кв. м, 1/3 частини квартири, автомобілі Land Rover Range Rover, Porsche 911 Carrera S, Dodge Ram 1500 і 2 причепи.

При цьому адвокат Горбачевського заявив, що арешт майна здійснено із серйозним процесуальним порушенням.

3 березня суд відправив Горбачевського під домашній арешт, заборонивши з 22:00 до 7:00 залишати місце проживання.

У Діві Банку заявляють, що Національна поліція тисне на роботу фінустанови і голови правління Горбачевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram