ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко анонсував прихід в Україну портового оператора Hutchison Ports

Компанія почне працювати в порту Чорноморськ, заявляв раніше міністр інфраструктури.

Порошенко анонсував прихід в Україну портового оператора Hutchison Ports
Фото: president.gov.ua

Під час офіційного візиту до Великої Британії Президент Петро Порошенко провів зустріч із представниками ділових кіл країни, на якій анонсував прихід в Україну великого портового оператора Hutchison Ports.

"Президент також привітав інтерес британських компаній в Україні, зокрема міжнародної компанії Unilever, яка відкрила чайну фабрику в Київській області, і міжнародної компанії Hutchison Ports, яка планує в короткостроковій перспективі вийти на ринок вітчизняних морських контейнерних перевезень", - повідомляють на сайті президента.

Успіх цих проектів, вважає Порошенко, стане хорошим прикладом для інших інвесторів.

Нагадаємо, про те, що одні з найбільших портових операторів у світі Hutchison Ports і DP World зайдуть в Україну цього року, раніше говорив міністр інфраструктури Володимир Омелян. За словами міністра, Hutchison Ports почне працювати в порту Чорноморськ у червні-липні, а DP World - до кінця року.

У грудні минулого року Hutchison Ports підписав меморандум про взаєморозуміння з ДП "Морський торговельний порт Чорноморськ". Групу насамперед цікавить розвиток і управління контейнерними терміналами, вона вже вивчає тилові території 1-6 причалу в порту Чорноморськ.

Еміратська DP World цікавиться реалізацією проектів у портах Південний і Чорноморськ. 13 жовтня в Києві Мінінфраструктури підписало меморандум про співпрацю з цією групою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram