ГоловнаПолітика

Грицак: людина, яка була під будинком Шеремета напередодні його вбивства, з 2014 року не пов'язана із СБУ

Ігоря Устименка звільнили за станом здоров'я.

Грицак: людина, яка була під будинком Шеремета напередодні його вбивства, з 2014 року не пов'язана із СБУ
Игорь Устименко (слева) с журналистами "Громадского"

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що Ігор Устименко, фігурант журналістського розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета, з 2014 року не причетний до СБУ.

"Стаття, за якою він був звільнений, - "за станом здоров'я". Я не все можу сказати, можу сказати одне, відповідаю своєю головою, при всіх, - він до Служби не мав жодного стосунку з 2014 року. Я вам сказав, це неможливо буде приховати, якщо піде розслідування далі і будуть докази, що ця людина була під глибоким прикриттям і ще під чимось і працювала в інтересах СБУ. Ні, він не працював в інтересах СБУ", - сказав Грицак на прес-конференції в понеділок.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівничці інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, але її самої в автомобілі не було. Поліція кваліфікувала вибух як умисне вбивство. Майже відразу ж після вбивства в мережу виклали відео передбачуваної закладки бомби на днище автомобіля Шеремета.

На початку травня вийшов фільм-розслідування "Убивство Павла" журналістів OCCRP і порталу Slidstvo.Info, який свідчить, що працівник Служби безпеки України до 2014 року Ігор Устименко був біля будинку Шеремета уночі, коли під машину журналіста було підкладено вибухівку.

Сам Устименко відмовився коментувати свої зв'язки з СБУ, а в розмові з журналістами не зміг конкретно відповісти, що робив у ніч убивства Шеремета біля його будинку.

У СБУ заявили, що Устименка звільнили ще 29 квітня 2014 року.

14 травня президент Петро Порошенко заявив, що Національна поліція викликала Устименка на допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram