ГоловнаПолітика

Порошенко: машину ОБСЄ підірвали, щоб не допустити введення миротворців

Президент виключив евакуацію жителів Авдіївки.

Порошенко: машину ОБСЄ підірвали, щоб не допустити введення миротворців
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ мав на меті не допустити введення миротворців на Донбас.

На прес-конференції президента запитали, чи не потрібно починати евакуацію людей з Авдіївки в зв'язку з посиленням обстрілів.

Порошенко визнав ескалацію ситуації, але виступив проти евакуації.

"Я не бачу необхідності організовувати примусову евакуацію. Чому? Якщо ми біжимо від обстрілів, то дальність озброєння, яке мають російські війська, системи залпового вогню "Торнадо", перевищують 130-140 км. Куди ж евакуйовувати?"- зазначив він.

"Я вважаю, ми повинні діяти з точністю до навпаки. Зупинити вогонь ... Я б дуже хотів, щоб була підтримана моя ідея щодо введення миротворців. Вони ж злякалися: коли побачили, що ідея миротворців починає знаходити підтримку, організовано підрив машини Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, де загинув американський спостерігач-парамедик", - додав Порошенко.

"Тому впевнений в тому, що ми не будемо проводити ніяких примусових евакуацій. Потрібно забезпечити припинення вогню", - підсумував президент.

Нагадаємо, 23 квітня в районі села Пришиб (територія, підконтрольна бойовикам "ЛНР") підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. В результаті вибуху загинув співробітник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії і громадянин Німеччини отримали поранення.

Чотири мирних жителі загинули в суботу ввечері в результаті обстрілу бойовиками Авдіївки Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram