ГоловнаПолітика

Екс-співробітника СБУ Устименка викликали на допит у справі про вбивство Шеремета

Слідство відреагувало на розслідування журналістів.

Екс-співробітника СБУ Устименка викликали на допит у справі про вбивство Шеремета
Фото: ергей Нужненко

Екс-співробітника СБУ Ігоря Устименка викликали на допит у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це сказав президент Петро Порошенко на прес-конференції в неділю, коментуючи перебіг слідства.

"Я очікував більшого, кращого результату і незадоволений, що досі немає вбивці, що його не притягнуто до відповідальності", - заявив Порошенко.

Президент повідомив, що ознайомився з журналістським розслідуванням вбивства Шеремета і спілкувався з цього приводу з силовиками. "Голова СБУ доклав мені, що пан Устименко, який був згаданий [в розслідуванні], звільнився в квітні 2014 року разом з 2 тис. інших співробітників", - сказав Порошенко.

"Мені розповіли, що на понеділок пана Устименка викликали на допит", - додав він.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, але її самої в автомобілі не було. Поліція кваліфікувала вибух як умисне вбивство. Майже відразу ж після вбивства в мережу виклали відео передбачуваного закладання бомби на днище автомобіля Шеремета.

На початку травня вийшов фільм-розслідування "Вбивство Павла" журналістів OCCRP і порталу Slidstvo.Info, який свідчить, що Ігор Устименко, який працював у Службі безпеки України до 2014 року, був присутній біля будинку Шеремета кілька годин вночі, коли під машину журналіста було підкладено вибухівку.

Сам Устименко відмовився коментувати свої зв'язки з СБУ, а в розмові з журналістами не зміг конкретно відповісти, що робив у ніч убивства Шеремета біля його будинку.

У СБУ заявили, що Устименка звільнили ще 29 квітня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram