ГоловнаПолітика

Порошенко назвав загибель людей в Авдіївці платою за європейський вибір України

Порошенко впевнений, що гості Євробачення побачили "фантастичну" країну.

Порошенко назвав загибель людей в Авдіївці платою за європейський вибір України
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що загибель людей в Авдіївці - плата за бажання українців бути вільними і європейський вибір України.

У неділю Порошенко взяв участь в урочистій церемонії підняття прапора Європейського Союзу з нагоди Дня Європи в Україні, повідомляється на сайті президента.

"Наш рух до Європи підтримується абсолютною більшістю українського народу, і це дає додаткові сили для проведення реформ", - сказав голова держави під час церемонії.

Водночас президент наголосив, що за свій вибір українці змушені платити високу ціну, і згадав при цьому вчорашній обстріл проросійськими бойовиками мирного населення Авдіївки. "На жаль, це та ціна, яку сьогодні платить український народ за російську агресію, за наше прагнення і бажання бути вільними", - зазначив Порошенко.

Однак, переконаний він, тисячі гостей Євробачення побачили "справжню, фантастичну Україну, європейських українців, а тому - стануть на підтримку наших проєвропейських прагнень".

"Вони закохалися в Україну. І впевнений в тому, що наше прагнення рухатися в Європу й інтегруватися в Європу отримало зараз додаткових союзників", - сказав Порошенко.

Церемонія підняття прапора ЄС відбулася на площі біля будівлі Адміністрації президента за участю молодих людей з Києва, Луганська та Львова, які в 2013 році організовували Євромайдан у своїх містах.

Нагадаємо, чотири мирних жителі загинули в суботу ввечері в результаті обстрілу бойовиками Авдіївки Донецької області.

Порошенко через події в Авдіївці скасував свій виступ перед фіналом Євробачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram