ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі лівого берега Києва вийшли до мерії на протест проти роботи фанерного заводу

Учасники акції принесли до КМДА "труну з чистим повітрям".

Жителі київських масивів Березняки, Позняки та Соцмісто у вівторок організували акцію протесту проти роботи заводу "Фанплит" біля їхніх будинків. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Конфлікт пов'язаний з тим, що з осені 2015 року завод, який раніше працював на газі, почав спалювати відходи власного виробництва (деревну тріску). Місцеві жителі стверджують, що в зв'язку з цим у повітрі постійно присутній неприємний запах.

Відтак вони прийшли до мерії Києва з символічною труною, в якій "поховане" чисте повітря Києва.

На сайті Київської міської ради зареєстрована петиція про перенесення "Фанплиту" за межі столиці, яка набрала необхідні для розгляду 10 тисяч підписів. Кілька днів тому мер Києва Віталій Кличко доручив постійним комісіям Київради з питань екологічної політики та з питань підприємництва розглянути цю петицію.

Представники заводу, своєю чергою, стверджують, що мешканці сусідніх кварталів повинні були розуміти, що купують нерухомість поряд із промисловим підприємством. На сьогоднішній акції були присутні також прихильники "Фанплиту", які вимагали не знищувати завод.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Приватне акціонерне товариство "Фанплит" - колишній Дарницький фанерний завод - одне з найстаріших підприємств Києва. У 2013 році компанії виповнилося 105 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram