ГоловнаСуспільствоПодії

Кличко призначив перевірку ремонту у вестибюлі "Лівобережної"

За виконані роботи поки що не розрахувалися.

Кличко призначив перевірку ремонту у вестибюлі "Лівобережної"
Фото: Макс Требухов

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на скандал з ремонтом станції київського метрополітену "Лівобережна".

"Друзі! Зараз у соціальних мережах розгорнулося жваве (а іноді емоційне) обговорення вигляду, якості і облаштування оновленого виходу метро "Лівобережна", який нещодавно відкрили. Хочу зазначити, що в п'ятницю під час перевірки прилеглого мікрорайону в його підготовці до проведення Євробачення я був на "Лівобережці". Так от, після цієї інспекції я зібрав робочу нараду і, зокрема, доручив: перевірити відповідність виконаних робіт проекту, завершити виконання оздоблювальних робіт на станції і перевірити можливість (згідно з проектом) улаштувати безбар'єрний доступ до виходу з метро "Лівобережна". Роботи на цій станції не завершені і тривають. Відкрили поки що один вихід з метро - південний вестибюль, вихід до готелю "Турист" відкриється наприкінці квітня", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, 23 березня київський метрополітен відкрив після ремонту східний вестибюль станції "Лівобережна" (вихід у бік міської електрички).

Виявилося, що вигляд станції не відповідає проекту, оприлюдненому раніше заступником голови КМДА Іллею Сагайдаком, а сам ремонт виконано з очевидними недоліками. Згідно з даними системи державних закупівель "Прозорро", переможцем тендеру на виконання робіт стало ТОВ "Енергодарбудмеханізація". Вартість робіт - понад 24 млн гривень

У КП "Київський метрополітен" після скандалу заявили, що ремонт ще не закінчено. "Для зменшення незручностей в досить стислі терміни ми відкрили вестибюль одразу після закінчення комплексу робіт, необхідного для безпечного перевезення пасажирів. Водночас частина робіт там ще виконується в нічні зміни, а де це не впливає на безпеку перевезень - також у денні", - зазначили там. При цьому підприємство повідомило, що наразі не розплатилося за ремонт.

"Лівобережну" ремонтують, оскільки вона розташована біля Міжнародного виставкового центру, де в травні буде проходити пісенний конкурс "Євробачення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram