ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили мобільний додаток для надання психологічної допомоги

Програму можна безкоштовно скачати на iOS і Android

В Україні запустили мобільний додаток для надання психологічної допомоги
Марта Пивоваренко во время презентации мобильного приложения
Фото: Макс Требухов

Українські волонтери розробили мобільний додаток для надання першої психологічної допомоги дорослим і дітям, які постраждали в зоні АТОPFA mobile Ukraine. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

«Програма призначена для рятувальників - людей, які включаються в процес надання допомоги, капеланів, волонтерів-психологів. Вона пропонує перелік дій, які потрібно зробити в разі травматичних подій, у ситуаціях, коли людина втратила близького, зазнала насильству чи іншого гострого травматичного стресу», - розповідає український психолог Марта Пивоваренко, яка брала участь у створенні PFA mobile Ukraine.

За словами розробників, кожен алгоритм допомоги пройшов експертну оцінку, а основою для створення програми стала аналогічна програма Національного центру ПТСР у США. Мобільний додаток також містить тест, що оцінює готовність волонтера діяти в критичній ситуації, і електронну форму для реєстрації даних про потерпілого. У майбутньому ця опція дозволить створити базу людей, яким була надана перша допомога, і порівняти з кількістю, які звернулися повторно. У планах розвитку програми - додати інформацію про військову культуру і аудіоінструкції.

Нагадаємо, українець створив додаток, що дозволяє нечуючим відчувати музику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram