ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області автомобіль журналіста порубали сокирою

Це вже третій інцидент з журналістами в Дніпропетровській області за останні два тижні.

У Дніпропетровській області автомобіль журналіста порубали сокирою
Фото: скрин youtube.com/Виктор Артеменко

Поліція Нікополя Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження сокирою автомобіля Volvo, що належить місцевому журналісту, повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленням поліції, провадження відкрито за частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України - умисне пошкодження майна.

У поліції підтвердили, що автомобіль, який належить місцевому журналісту, розрубали сокирою невідомі. На місці події виявили знаряддя злочину. Тривають слідчі дії.

Разом з тим у середу журналіст видання "Город Никополь" Віктор Артеменко повідомив, що цієї ночі в редакції його газети невідомі сокирою знищили автомобіль Volvo, в якому він їздив. За словами Артеменка, після того, як спрацювала сигналізація, зловмисник утік, залишивши сокиру на даху автомобіля. На своєму каналі журналіст виклав відео з місця злочину.

Артеменко заявляє, що інцидент пов'язаний з його журналістською діяльністю.

Це вже третій інцидент з журналістами в Дніпропетровській області за останні два тижні.

13 лютого в Кривому Розі невідомі побили журналіста і гостьового редактора комунального телеканалу ТРК "Рудана" Володимира Куроп'ятника. Він теж заявив, що інцидент пов'язаний з професійною діяльністю - невідомі не взяли ні гаманця, ні телефону.

11 лютого в Кам'янському невідомі спалили автомобіль головного редактора сайту "5692" і газети "Місто 5692" Сергія Гузя, який також пов'язує інцидент зі своєю професійною діяльністю.

Ще раніше, 31 грудня 2016 року, в Кам'янському стався інцидент, пов'язаний з місцевим виданням "Событие". Тоді правоохоронці знешкодили біля редакції вибуховий пристрій з 8 гранат.

Нагадаємо, в ОБСЄ засудили напади на журналістів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram