ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ збільшить число спостерігачів на Донбасі

"Рівень насильства, яке спостерігають на сході України, абсолютно неприйнятний".

ОБСЄ збільшить число спостерігачів на Донбасі
Фото: EPA/UPG

ОБСЄ має намір збільшити число спостерігачів Спеціальної моніторингової місії в Україні, зміцнити її технічний потенціал, а також збільшити години патрулювання лінії зіткнення.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії, голова ОБСЄ Себастьян Курц на засіданні Ради Безпеки ООН, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Одне з центральних питань, з якими доводиться мати справу ОБСЄ, - криза в Україні та навколо України. Ця криза має низку аспектів: це анексія Криму, постачання зброї на Донбас, роль Російської Федерації, виконання Мінських угод і численні акти насильства. Усі ці питання регулярно обговорюють в ОБСЄ", - сказав Курц.

Він також підкреслив, що рівень насильства, яке спостерігають на сході України протягом останніх кількох днів, "абсолютно неприйнятний".

Курц закликав сторони конфлікту виконувати Мінські угоди і повною мірою дотримуватися режиму припинення вогню.

Нагадаємо, на Донбасі з 20 лютого мало розпочатися чергове перемир'я і відведення озброєнь. Про це на минулому засіданні домовилася Тристороння контактна група в Мінську. У штабі АТО, однак, повідомили, що бойовики не припиняють стріляти, хоча роблять це менш активно.

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що конфлікт на сході України залишається основним джерелом нестабільності і напруження в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram