ГоловнаСуспільствоПодії

"Антонов" спростував пожежу на "Мрії" (оновлено)

На двигуні стався викид полум'я.

В аеропорту німецького міста Лейпциг загорівся один із двигунів українського транспортного літака Ан-225 "Мрія".

Ліквідувати займання приїхали дев'ять пожежних розрахунків. Через 15 хвилин полум'я загасили, повідомляє Sachsen Fernsehen.

Оновлення. Держпідприємство "Антонов" повідомляє, що насправді на двигуні стався короткостроковий (протягом 15-16 секунд) викид полум'я.

"10 листопада в аеропорту міста Лейпциг після зарулювання літака Ан-225 "Мрія" на стоянку під час вимикання двигунів у процесі вибігу роторів на другому двигуні стався короткостроковий (протягом 15-16 секунд) викид полум'я. Після остаточної зупинки двигунів проведено огляд цього двигуна. виявлено неповну герметичність відсікового клапана, що і стало причиною викиду полум'я. Представники заводу-виготовлювача двигуна усунули виявлений дефект", - йдеться в повідомленні.

Пошкоджень літака і двигунів немає. Літак допущено до подальшої експлуатації, Ан-225 готовий до наступних польотів.

Літак прямував у Чилі.

Нагадаємо, Ан-225 було створено для транспортування із заводів-виготовлювачів і запасних аеродромів орбітального космічного корабля "Буран", а також ракетних блоків "Енергія" на космодром "Байконур" у Казахстан. Окрім того, літак планували використовувати як повітряну стартову платформу для космічних запусків. Програму з будівництва літака згорнули у зв'язку з розпадом СРСР.

Транспортник занесено в книгу рекордів Гіннеса як літак, що піднявся в повітря з максимальною вагою і на якому встановлено найбільшу кількість авіарекордів. Він має унікальні характеристики за своєю злітною масою (600 тонн), масою перевезеного вантажу (до 250 тонн), габаритними розмірами, дальністю польоту (понад 14 тис. км).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram