ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновників ПЗ викрили в розтраті 30 млн гривень

Проведено 10 обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів кримінальної справи. 

Служба безпеки спільно з поліцією викрила розкрадання 30 млн гривень державних коштів співробітниками "Південної залізниці" (регіональна філія "Укрзалізниці") в Харківській області.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Посадові особи одного зі структурних підрозділів регіональної філії Південної залізниці систематично розкрадали державні кошти, призначені для ремонту вантажних вагонів, а також вузли і агрегати до рухомого складу. Сума збитків "Укрзалізниці" протягом декількох років використання протиправних схем становить майже 30 млн гривень", - йдеться в повідомленні. 

Фото: ssu.gov.ua

10 листопада правоохоронці провели 10 обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів кримінальної справи на території Куп'янська та Куп'янського району. Вилучено документи, що свідчать про здійснення безтоварних операцій, електронні носії інформації про залучення до злочинної діяльності фіктивних суб'єктів господарювання, а також отримані злочинним шляхом готівку й коштовності на суму понад 1 млн гривень. 

Фото: ssu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Тривають оперативно-слідчі дії, а також вирішується питання про оголошення підозри причетним до протиправної діяльності.

Нагадаємо, раніше суд відправив під домашній арешт екс-директора ДП "Укрзалізничпостач", затриманого за підозрою в розтраті понад 20 млн гривень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram