ГоловнаСуспільствоЖиття

Рішення про чергову хвилю мобілізації буде прийнято в березні, - Турчинов

При достатній кількості контрактників із мобілізацією не поспішатимуть

Рішення про чергову хвилю мобілізації буде прийнято в березні, - Турчинов
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що рішення про оголошення чергової хвилі мобілізації буде прийнято вже в березні, повідомляють на сайті РНБО.

"У нас березень є контрольним місяцем для прийняття рішення про мобілізацію. Якщо ми побачимо, що відбувається достатнє зростання кількості контрактників, щоб забезпечити на необхідному рівні чисельність нашої армії, ми не будемо поспішати з мобілізацією і будемо використовувати її в якості резерву на випадок активізації агресії з боку Росії", - пояснив секретар РНБО України.

За словами Турчинова, щоб посилити професійну складову в армії, українська влада пішла на значне збільшення оборонного бюджету в 2016 році.

"Мінімум 7 тис. - це контрактник, який потрапляє на позицію рядового солдата. Це той мінімум, який у ЗСУ і Нацгвардії повинні отримувати ті, хто підписує контракт. А ті, хто служить у зоні проведення АТО, хто бере участь у бойових діях, повинні отримувати ще й додаткові надбавки", - сказав Турчинов.

За його словами, саме такі кроки сприяли різкому збільшенню кількості охочих підписати контракт.

Турчинов також нагадав, що ще одним резервом є призов на термінову службу в армію.

"Додатковий резерв, який у нас є, - це також наші призовники, молодь, яка призивається на строкову службу в армію. Але тут є чітка установка - призовники служать не в зоні проведення АТО. Генштаб і Міноборони чітко цього принципу дотримуються", - сказав секретар РНБО України.

При цьому він запевнив, що демобілізація відбудеться в точно встановлені терміни.

Нагадаємо, 27 лютого Рада національної безпеки і оборони надала комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони повну стенограму свого засідання від 28 лютого 2014 року, на якому обговорювали питання військової агресії Росії в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram