ГоловнаСуспільствоВійна

Суд засудив жителя Чернігова до 5 років в'язниці за сепаратистські матеріали в соцмережах

Підсудний своєї вини не визнав

Суд засудив жителя Чернігова до 5 років в'язниці за сепаратистські матеріали в соцмережах

Деснянський районний суд Чернігова засудив місцевого жителя до п'яти років позбавлення волі за розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України.

Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури.

Суд визнав його винним за ч. 1, 2 ст. 110 Кримінального кодексу (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

"У червні 2015 року чоловік неодноразово навмисне розповсюджував за винагороду в Інтернеті матеріали із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією", - наголошено в повідомленні.

Згідно з висновком експерта, поширена інформація містить публічні заклики, зміст яких полягає в напрямку на ведення військових дій, з метою подальшого розширення кордонів незаконного державного утворення, що буде сприяти порушенню державного і конституційного ладу в Україні.

Підсудний своєї вини в скоєнні інкримінованого злочину не визнав. Однак, суд, погодившись із принциповою позицією держобвинувачення, призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, двох жителів Тернополя засудили до 14 і 15 років в'язниці за вербування в "ДНР-ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram