ГоловнаПолітика

Турчинов констатував у європейських союзників України "Мюнхенський синдром"

Голова РНБО заявив про недостатнє військово-технічне співробітництво зі стратегічними партнерами

Турчинов констатував у європейських союзників України "Мюнхенський синдром"
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов взяв участь в "Українському форумі з оборони і безпеки-2016".

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

Турчинов зазначив, що основні напрямки реформування Збройних сил, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ визначено у Стратегії нацбезпеки, Воєнній доктрині, а також в інших нормативних актах, які вже ухвалили або ухвалять найближчим часом.

"Саме перехід на стандарти НАТО, побудова сектору безпеки та оборони, який відповідає кращим зразкам провідних європейських країн і країн Альянсу, - це ті завдання, які ми намагаємося втілити незважаючи на те, що колосальний ресурс країни відволікається для протистояння агресору", - зазначив Турчинов.

Ще одним важливим вектором реформування Турчинов назвав пріоритетний розвиток оборонно-промислового потенціалу України.

"На мій погляд, є хибною позиція деяких європейських політиків, про те, що не можна дражнити агресора. Цей "Мюнхенський синдром", який далі живе, на жаль, і сьогодні, призводить до того, що у нас немає ефективного військово-технічного співробітництва з нашими стратегічними партнерами", - заявив голова РНБО.

При цьому він підкреслив, що в першу чергу це стосується постачання летальної зброї.

Голова РНБО зазначив, що вироблена в Україні зброя є конкурентною і на зовнішніх ринках, оскільки вона проходить випробування "не на полігонах, а в жорстоких бойових умовах".

Нагадаємо, США відмовляються надавати Україні летальну зброю, оскільки побоюються посилення конфлікту і нової агресії з боку РФ.

Днями лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що Туреччина розглядає можливість постачання озброєння в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram