ГоловнаПолітика

Нардеп Дубневич назвав колег "шалавами, проститутками і б****ми"

На фракції БПП стався скандал

Нардеп Дубневич назвав колег "шалавами, проститутками і б****ми"
Фото: vgolos.com.ua

У середу ввечері народні депутати від БПП зібралися для обговорення ситуації, що склалася у Раді у вівторок. Засідання почалося з виступу президента Петра Порошенка. Спочатку глава держави попередив, що обмежений у часі, оскільки мусить поспішати на зустріч із ветеранами АТО, приурочену до річниці Дебальцівського котла.

У своєму виступі Порошенко запевнив присутніх, що жодних "договорняків" - про що раніше писали ЗМІ - з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком не влаштовував і не причетний до того, що за відставку Кабміну не вистачило голосів. Крім того, за словами очевидців, президент виступив категорично проти перевиборів і, відповідно, виходу його фракції з коаліції. Крім того, він сказав, що за власною ініціативою уряд у відставку відправляти не буде.

Обговорення його промови відбувалося вже після того, як Порошенко покинув зал. Засідання вів заступник голови фракції Ігор Гринів, і дуже скоро депутати перейшли на підвищені тони. Головним предметом дискусії стало те, що низка депутатів (конкретно - 13 осіб) раніше підписалися за відставку Яценюка, але не проголосували за неї.

"Ви - шалава, проститутки та б***і, - прямо сказав їм Ярослав Дубневич. - Спочатку підписалися, а потім витягли картки".

Обурювалася також Ніна Южаніна. На засідання вона прийшла з виписаними на аркуш паперу прізвищами підписантів, які не проголосували. Южаніна сказала, що помістить цей аркуш в рамочку - на чільне місце, і нічого спільного з цими людьми мати не хоче. Понад те, вона покинула загальну депутатську групу в "Телеграмі", де обговорюються поточні питання.

Голова комітету митної та податкової політики, Южаніна була одним з тих, хто офіційно представляв позицію фракції щодо підписів за звільнення Кабміну Яценюка. Коли кілька підписантів не проголосували, це поставило її в незручне становище.

Один із таких депутатів, Іван Куліченко (формально він у той момент "був відсутній" у залі) пояснив свою позицію досить дивно. Мовляв, він підписався, оскільки на той момент вважав це правильним, а потім раптом подумав, що без повноцінного прем'єра країна не зможе.

Приблизно такими самими були доводи інших БППшників, які передумали звільняти Яценюка.

У четвер LB.ua зв'язався з Дубневичем, щоб з'ясувати його позицію щодо того, що сталося на фракції. У розмові з LB.ua він не заперечував, що вчора жорстко висловився щодо тих колег, котрі напередодні за відставку Яценюка підписалися, але не проголосували.

"Ті, хто перед засіданням фракції висловили свою позицію проти відставки або утрималися, до них претензій немає", - зазначив він. Якими саме епітетами він вчора "нагороджував" колег, Дубневич не розповідав, пославшись на те, що засідання фракції було закритим. "Я тільки нагадав їм, як [таких людей] називали у сьомому скликанні парламенту", - коректно резюмував він.

Нагадаємо, що у вівторок за визнання незадовільною роботи Кабінету Міністрів проголосували 120 народних депутатів від БПП. Однак за відставку - тільки 97.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram