ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" розробляють кодекс етики для членів фракції

Нардепи наразі напрацьовують кілька внутрішніх документів.

У "Слузі народу" розробляють кодекс етики для членів фракції
Фото: facebook/Слуга Народу

У фракції "Слуга народу" напрацьовують кілька внутрішніх документів, серед яких так званий "кодекс етики".

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

"У нас є робоча група, яка напрацьовує кілька документів. Це положення про фракцію – це якраз цей кодекс етики і коаліційна угода – більш деталізована програма партії", - сказала Кравчук, відповідаючи на питання, чи існує у провладній фракції якийсь внутрішньопартійний механізм для запобігання неприйнятній поведінці та висловлюванням з боку "слуг".

Я приклад ведуча навела нецензурні висловлювання про "собачий рот" нардепа-слуги Олександра Дубінського на адресу ексочільника Національного Банку України Якова Смолія.

Нагадаємо, у червні голов партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко та голова фракції Давид Арахамія в Миколаєві перед початком прес-конференції обговорювали свою колегу по фракції Ірину Аллахвердиеву. В ході бесіди Корнієнко назвав її "бабою робочої" і "взагалі красунею", а також порівняв її з "корабельної сосною". Пізніше Корнієнко заявив, що назвав "робочої бабою" не колегу по Раді, а миколаївського політика Тетяну Домбровську.

У січні 30 жовтня видання "Букви" повідомило, що нардеп Богдан Яременко (одружений чоловік, у якого є двоє дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств і питав у секс-працівниці про "умовах зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і кричав. Анальний - табу. Час - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко спочатку заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Пізніше той же ресурс опублікував ще одне листування нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Після цього Яременко вибачився перед дружиною, дітьми і президентом Володимиром Зеленським, а на наступний день звинуватив журналістів у "крадіжці особистого листування" і пригрозив судом та кримінальною справою. "Публікація переписки - це табу", - наголосив Яременко.

Яременка через цей скандал зняли з посади голови комітету Ради з міжнародної політики.

Раніше "слуга" Максим Бужанський назвав журналістку "тупою вівцею". У лютому він відмовився встати з крісла під час хвилини мовчання на честь загиблих на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram