ГоловнаПолітика

Джемілєв заявив про можливість поставок турецького озброєння в Україну

До Києва збирається військова делегація з Анкари

Джемілєв заявив про можливість поставок турецького озброєння в Україну
Фото: www.dyvys.in

Лідер кримськотатарського народа Мустафа Джемілєв заявив, що Туреччина розглядає можливість поставок озброєння в Україну.

"Відверто кажучи, я три дні тому передав міністру оборони лист з військового відомства Туреччини про те, що вони готові розглянути питання про постачання необхідного спорядження, без уточнення якого. Чекайте, що незабаром військова делегація Туреччини приїде в Україну", - сказав він в інтерв'ю РБК-Україна.

"Можливість поставки озброєння, яке знаходиться в системі НАТО, має схвалити Альянс. Щодо озброєння, яке виробляє сама Туреччина, рішення мусить ухвалити країна", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, що Україна раніше отримала оборонне обладнання від низки західних партнерів, в тому числі від Сполучених Штатів Америки, Канади, Великобританії.

Туреччина наразі разом з Україною входить до трійки головних ворогів Росії. Згідно з грудневим дослідженням російської компанії "Медиалогия", Туреччина за місяць близько 1500 разів згадувалася у російських ЗМІ в контексті "ворог". В України цей показник - "всього" 860.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram