ГоловнаПолітика

Дніпропетровська ОДА увійшла у трійку лідерів з онлайн-торгів, - Резніченко

Попереду тільки Київ та Мінінфраструктури

Дніпропетровська ОДА увійшла у трійку лідерів з онлайн-торгів, - Резніченко

Дніпропетровська ОДА увійшла в трійку лідерів серед держструктур України за кількістю закупівель, зареєстрованих у режимі онлайн, повідомила у вівторок прес-служба адміністрації з посиланням на главу області Валентина Резніченка.

Дніпропетровська ОДА зробила понад 3 тисячі замовлень на товари і послуги. Їхня загальна вартість - майже 85 млн. грн. Більш ніж половину з них вже завершено. Департамент освіти і науки ОДА завдяки Prozorro вже заощадив 3,6 млн грн, департамент охорони здоров'я - 1,8 млн грн, департамент соціального захисту - 1 млн грн.

"Дніпропетровська ОДА завдяки електронним закупівлям заощадила 8,6 млн грн бюджетних коштів. І це тільки за півроку. Зараз зареєстровано понад 3 тис. торгів. Планова економія завдяки ним - більш як 10 млн грн. До кінця року очікуємо ще більше", - зазначив Резніченко.

За статистикою, яку збирає сама система Prozorro, Дніпропетровська ОДА на 3 місці за кількістю проведених торгів після Міністерства інфраструктури України та Київської міської державної адміністрації.

Загалом на Дніпропетровщині у ProZorro зареєстровано 7,84 тисячі лотів на 288 млн гривень. Планова економія від цих торгів - майже 27 млн. гривень. Уже завершено 2,73 тисячі закупівель, що заощадило понад 14 млн. гривень.

ProZorro - це система електронних торгів. Вони проводяться в режимі онлайн. Кожен може зайти на сайт http://bi.prozorro.org/ і подивитися, яка установа і за якою ціною придбала товари чи послуги. ProZorro - відмінний спосіб боротьби з корупцією в державних закупівлях. За розпорядженням Резніченка Дніпропетровська облдержадміністрація перейшла на цю систему в серпні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram