ГоловнаПолітика

Лукаш подала в суд на ГПУ

Екс-міністр юстиції просить захистити її честь і гідність

Лукаш подала в суд на ГПУ

Екс-міністр юстиції Олена Лукаш подала позов до Генеральної прокуратури України та прокурора Генеральної прокуратури Владислава Куценка про захист честі та гідності та визнання недостовірною поширеної про неї інформації.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні з Печерського районного суду отримано повістку, позивач - Олена Лукаш. Відповідачем вказано Генеральну прокуратуру України і мене особисто", - повідомив В. Куценко 9 лютого.

За його словами, О. Лукаш просить суд визнати недостовірною оприлюднену про неї інформацію і вважає, що ця інформація порушує її честь, гідність і ділову репутацію.

Владислав Куценко повідомив, що засідання з розгляду позову призначено на 10:00 11 березня. "Ми дуже здивовані цим позовом, Генпрокуратура вважає, що це висока оцінка нашої діяльності", - зазначив він.

На своїй сторінці в Facebook прокурор зазначив, що позов "яскраво демонструє, що Генеральна прокуратура України і я особисто не даємо спокійно спати представникам режиму Януковича, а отже, стоїмо на правильному шляху... Це стимулює до подальших дій".

"Очікуємо також позову від Януковича! Нехай приєднується до своєї соратниці і швидше приїжджає в гості. "Тепло" зустрінемо. Обіцяю! А головне - треба зробити все для того, щоб вони не позови писали, а перебували там, де повинні бути - в місцях позбавлення волі", - додав він.

Владислав Куценко також назвав Олену Лукаш "лютим представником режиму Януковича, влада якого привела до вбивства Небесної Сотні, втягування України у війну". "Де там честь і гідність?" - додав він.

Нагадаємо, Лукаш затримали 5 листопада 2015 року у справі про розкрадання коштів. Їй було пред'явлено підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн і в скоєнні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

6 листопада суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. Того ж вечора депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський вніс за неї заставу.

18 листопада Апеляційний суд Києва зменшив суму застави для Лукаш до 2,5 млн гривен з 5,1 млн.

28 грудня суд відмовився продовжити арешт Лукаш і повернув їй паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram