ГоловнаПолітика

Турчинов: Росія не приховує агресивних намірів щодо Заходу

Голова РНБО провів зустріч із делегацією ЄС

Турчинов: Росія не приховує агресивних намірів щодо Заходу
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов провів зустріч із делегацією представників міністерств закордонних справ Європейського Союзу в рамках "Східного партнерства".

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

Співрозмовники обговорили питання про порушення мінських домовленостей із боку російських окупаційних військ і продовження санкцій проти РФ. Турчинов подякував західним партнерам за чітку позицію, яку ЄС займає стосовно агресора і яка була представлена в резолюції Європарламенту. Він також наголосив, що Росія і її політичне керівництво роблять усе для дестабілізації ситуації не тільки в Україні, а й в усьому світі.

"Росія не приховує своїх агресивних намірів щодо Заходу. Вони переносять свої командування ближче до західних кордонів", - сказав Турчинов.

У контексті продовження санкцій, голова РНБО зазначив, що цей інструмент необхідно розглядати, "щонайменше на середньострокову перспективу".

"Санкції - це не подарунок для України, це елементарна форма захисту європейських країн від російської агресії та гібридної війни Росії проти цивілізованого світу... Умиротворення агресора призводить до катастроф. І наша з вами спільна історія - тому підтвердження", - сказав Турчинов.

Своєю чергою, посол із питань Східного партнерства ЄС Жигімантас Павільоніс заявив про підтримку України. "Європейське співтовариство завжди підтримувало і підтримуватиме Україну. Ваша перемога - наша перемога", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг звинуватив Росію в готовності використовувати армію для залякування своїх сусідів і перекроювання кордону в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram