ГоловнаПолітика

ГПУ готова передати справу Лукаш до суду

Генеральна прокуратура чекає на результати останньої експертизи.

ГПУ готова передати справу Лукаш до суду
Елена Лукаш

Слідство у справі екс-міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш перебуває на завершальному етапі.

Про це сказав керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв'ю zn.ua.

За словами Горбатюка, є обґрунтоване доказами повідомлення про підозру екс-міністру юстиції Олені Лукаш щодо заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем.

ГПУ очікує останньої експертизи і після цього прокурор буде мати підстави для відкриття матеріалів стороні захисту для ознайомлення.

Горбатюк підтвердив, що Лукаш перевіряли за підозрою в розтраті коштів на американську юридичну фірму для опротестування рішення Європейського суду щодо незаконного арешту Тимошенко за підозрою у витратах коштів на дослідження з порівняльного аналізу європейського та українського законодавства.

Підозру в першому злочині тепер інкримінують лише міністру Лавриновичу, а щодо другого - прокуратура працює.

Нагадаємо, Лукаш була затримана 5 листопада 2015 року в справі про розкрадання коштів. Їй були пред'явлені підозри щодо ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді Міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн та у вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

6 листопада суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. У той же вечір депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський вніс за неї заставу.

18 листопада Апеляційний суд Києва зменшив суму застави для Лукаш до 2,5 млн гривень з 5,1 млн.

28 грудня суд відмовився продовжити арешт Лукаш і повернув їй паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram