ГоловнаСуспільствоЖиття

13-поверхову будівлю на Подолі не введуть в експлуатацію

Господарський суд Києва заборонив реєструвати право власності на будівлю

13-поверхову будівлю на Подолі не введуть в експлуатацію
Фото: надано Іриною Нікіфоровою

Господарський суд Києва заборонив вводити в експлуатацію 13-поверховий житлово-офісний комплекс на вулиці Нижній Вал, 27-29. Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на дані Київської міської державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, Господарський суд Києва ухвалив рішення про заборону реєстрації права власності нерухомого майна, а також заборону введення в експлуатацію житлово-офісного комплексу. Цю постанову суд виніс як запобіжний захід у понеділок, 9 лютого.

Зараз забудовник активно поширює інформацію про продаж квартир, по суті, в незаконній забудові. Реєстрація прав власності і введення будівлі в експлуатацію можлива, тільки якщо забудовник демонтує незаконні верхні поверхи.

2009 року, відповідно до позитивного висновку ДП "Укрдержекспертиза", Департамент містобудування та архітектури погодив проектну документацію для будівництва 8-поверхового об'єкту на вул. Нижній Вал, 27-29. Повторну експертизу проекту проводили 2011 року. Це призвело до зміни проектних рішень. Використовуючи прогалини в законодавстві, замовник ТОВ "Пателі Лізинг" скоригував проект до 13 поверхів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram