ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони затвердило порядок додаткових виплат бійцям АТО

Для премії за знищення ворожої техніки потрібно щонайменше три підтвердження

Міноборони затвердило порядок додаткових виплат бійцям АТО
Фото: www.facebook.com/aleksej.gerasimow

Міністр оборони Степан Полторак затвердив порядок й умови виплати винагород, у тому числі за знищену техніку бойовиків.

Відповідний наказ оприлюднено на сайті Міноборони.

За безпосередню участь в АТО військовослужбовцям виплачують винагороду в розмірі 100% від місячного грошового забезпечення, але не менш ніж 3 тисячі гривень на місяць. У разі участі в АТО менш ніж один календарний місяць - розмір визначається пропорційно до днів участі.

Винагороду також виплачують під час перебування на стаціонарному лікуванні після отриманих під час АТО поранень.

За успішне виконання бойового завдання виплачують додаткову винагороду підрозділу. Результати виконання бойового завдання визначають на підставі документа вищого органу військового управління про постановку бойового завдання, бойового наказу командира частини, журналу бойових дій і звітного документа військової частини про виконання бойового завдання, в якому вказують кожного військовослужбовця, який брав участь у виконанні, а також на підставі наказу штабу АТО за оцінкою результатів виконання бойового завдання. Додаткову винагороду розподіляють між командиром і підлеглими підрозділами із зазначенням у наказі розміру винагороди кожній конкретній людині. Наказ про виплату додаткової винагороди за успішне виконання бойового завдання видає командир військової частини.

За безпосередню участь у бойових діях після видання бойового наказу військовослужбовцям виплачують додаткову винагороду в розмірі 1 тисячі гривень за кожну добу такої участі.

Безпосередня участь у бойових діях - це виконання військовослужбовцями військової частини бойових завдань в умовах безпосереднього зіткнення з противником; виконання завдань ракетними військами і артилерією вогневим ураженням противника під час контрбатарейної боротьби; участь у веденні оперативної розвідки, здійсненні польотів у район проведення АТО і контррозвідувального забезпечення військових формувань і правоохоронних органів у районі АТО в умовах безпосереднього зіткнення з противником.

Винагороду виплачують на підставі підтвердження штабу АТО, бойового наказу, журналу бойових дій, бойового донесення та наказу командира військової частини.

Додаткову винагороду за знищення ворожої техніки виплачують підрозділу або окремим особам за наявності трьох і більше документів, зокрема журналу бойових дій, підсумкової бойової доповіді командира підрозділу, який безпосередньо виконував завдання, даних фото- і відеоспостереження з координатами місця знищення техніки, для захопленої техніки - акт оприбуткування трофейного майна.

Додаткові винагороди виплачують також сім'ям військовослужбовців, які під час виконання завдань були захоплені в полон, зникли безвісти або загинули.

Нагадаємо, наприкінці січня Кабінет Міністрів встановив грошову винагороду для бійців сил антитерористичної операції за знищення ворожої військової техніки. Наприклад, за знищення автомобіля винагорода становить 10 мінімальних заробітних плат (12 тис. гривень); танка - 40 мінімальних заробітних плат (48 тис. гривень); реактивної системи залпового вогню - 50 мінімальних заробітних плат (60 тис. гривень); бойового літака - 100 мінімальних заробітних плат (121 тис. гривень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram