ГоловнаСуспільствоВійна

340 ув'язненим дали вийти з колонії біля Дебальцевого, щоб вони не загинули

Будівля колонії знаходилася під шквальним вогнем

340 ув'язненим дали вийти з колонії біля Дебальцевого, щоб вони не загинули
Фото: twitterjyrnalist.ru

Керівництво 23-ї колонії, розташованої неподалік від Дебальцевого, ухвалило рішення відкрити двері колонії і вивести ув'язнених. Про це LB.ua розповіла правозахисниця Тетяна Яблонська, яка входить до громадської ради при державній пенітенціарній службі.

"Колонія знаходилася під шквальним вогнем. Керівництво прийняло абсолютно, на мій погляд, правильне рішення - вивести ув'язнених. Тому що життя людини найцінніше, - каже Яблонська. - Частина ув'язнених у супроводі співробітників пенітенціарної служби вийшли на територію України, частина - ховаються у підвалах на території, підконтрольній ЛНР. Ще частина після обстрілу повернулися в будівлю колонії, там є їжа і генератори, які дозволяють обігрівати приміщення".

За словами Яблонської, співробітники служби знають, де перебувають ув'язнені, і контролюють ситуацію. Всіх ув'язнених попередили про відповідальність, яка чекає на них у разі втечі. Планується, що за першої можливості (коли припиниться вогонь) всіх ув'язнених переведуть в інші колонії на території України.

Нагадаємо, днями бойовики намагалися захопити міськвідділ міліції Дебальцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram