ГоловнаСуспільствоВійна

Російські військові в зоні АТО використовують українську форму нового зразка

Серед найманців зауважено росіян у формі з нашивками "Укроп"

Російські військові в зоні АТО використовують українську форму нового зразка
Фото: nfront.org.ua

Російські солдати в зоні бойових дій на Донбасі використовують форму української армії нового зразка. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

"У район станції Байрак (район Горлівки) противник перекинув дві одиниці РСЗВ БМ-21 "Град" і колону напівпричепів вантажних автомобілів. Супровід колони - російські військовослужбовці, половина з них - у польовій формі ЗС РФ, половина - в українській формі нового зразка з нашивками "Укроп" і українськими прапорцями", - сказано в повідомленні.

У районі на північ від Вуглегірська терористи зосереджують залишки горлівської бронегрупи. У складі бронегрупи залишилося п'ять танків, командування очікує поповнення бронетехнікою зі складу Макіївської БТГ, яка виконує функцію тактичного резерву для формувань, що діють на північному сході від Єнакієвого.

Тривають бої в районі Дебальцевого. Терористи утримують позиції в Логвиновому, хоча частина бойовиків відійшла в район Нижнього Лозового.

"Українська артилерія продовжує завдавати масованих вогневих ударів по позиціях противника. Бойовики, які залишаються в районі Логвинового, постійно запитують про допомогу через засоби радіозв'язку. Епізодично їх підтримує ударами по позиціях українських військ ворожа артилерія", - сказано в повідомленні.

У районі Новогригорівки і Чорнухиного тривають запеклі бої між українськими військами і формуваннями російсько-терористичних військ, які намагаються прорватися до Дебальцевого зі сходу. У цей район з Алчевська підійшла свіжа тактична група - близько 100-110 бойовиків, 6 танків і 11 ББМ, кілька критих вантажівок із гаубицями Д-30 на причепі.

Нагадаємо, сьогодні близько 9:00 ранку завершилися переговори в "нормандському форматі" про врегулювання конфлікту на Донбасі. Очікують, що за результатами переговорів бойові дії в зоні АТО будуть припинені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram