ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

СЕС переглянула дані щодо кору

Кількість хворих зменшилася до 10 139 осіб.

СЕС переглянула дані щодо кору
Фото: mygazeta.com

Санітарно-епідеміологічна служба переглянула дані щодо кількості випадків захворювання на кір в Україні з початку 2012 року, знизивши їх загальну кількість до 10 139 випадків станом на 12 червня.

Про це йдеться в повідомленні Державної санітарно-епідеміологічної служби.

"За уточненими оперативними і статистичними даними на 12.06.2012 з початку поточного року на адміністративних територіях країни зареєстровано 10139 випадків захворювання на кір", - наголошено в повідомленні.

При цьому за 11 червня було зареєстровано 84 випадки підозри захворювання на кір, а найбільша їх кількість - у західних регіонах.

Так, в Івано-Франківській області було зафіксовано 27 випадків, у Закарпатській - 16, Тернопільській і Львівській - по 8, Чернівецькій - 6, Волинській - 4.

У Києві за останню добу зареєстровано один випадок підозри захворювання на кір.

Нагадаємо, 11 червня прес-служба Міністерства охорони здоров'я поширила інформацію з посиланням на дані Держсанепідслужби, що СЕС зареєструвала 10 386 випадків захворювання на кір в Україні з 1 січня по 8 червня.

Раніше Держсанепідслужба спрогнозувала загальну кількість хворих на кір 2012 року близько 18 тис.

У Львівській області в середині грудня 2011 року було зафіксовано летальний випадок унаслідок кору - перший у регіоні за останні 5 років.

Однією з причин спалаху захворювання в Україні СЕС називає завезення кору з Європи.

За 2010 рік в Україні було зареєстровано 39 випадків захворювання на кір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram