ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова закликала лікарів брати приклад з української збірної

І ще раз обговорити всі вигоди та ризики реорганізації системи охорони здоров'я.

Богатирьова закликала лікарів брати приклад з української збірної

Віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, виступаючи перед лікарями на розширеному засіданні Колегії МОЗ у Вінниці, закликала колег надихатися успіхами української збірної з футболу.

"Говорячи футбольною термінологією, в питанні реалізації медичної реформи Президент зробив нам пас, - сказала Богатирьова. - Тепер м'яч перебуває на нашому боці поля. Якщо ми покажемо таку ж якісну гру, як учора наша національна збірна з футболу, позитивний результат медичної реформи буде очевидний усім".

Міністр закликала ще раз обговорити всі вигоди та ризики реорганізації охорони здоров'я. "Ваш великий земляк Пирогов сказав, що належна організація медичної допомоги може врятувати більше життів, аніж сама медична допомога, - звернулася Богатирьова до медиків. - Отже, сьогодні ми повинні ще раз обговорити всі питання, які нас хвилюють, а саме: організація первинної медико-санітарної допомоги, проведення в пілотних регіонах цієї роботи. Ми повинні представити всі позитиви і можливі ризики для тих регіонів, в яких реорганізація ще тільки повинна початися".

Також Богатирьова зазначила, що сьогодні перед українським МОЗ стоїть завдання змінити нинішню систему взаємин у медичній сфері, а також змінити ставлення суспільства до лікарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram