ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова: "Ми повинні змінити ставлення суспільства до лікарів"

Віце-прем'єр обіцяє взятися за підготовку медичних кадрів.

Богатирьова: "Ми повинні змінити ставлення суспільства до лікарів"
Фото: ukrgazeta.com

Сьогодні перед українською охороною здоров'я стоїть завдання змінити сформовану систему взаємовідносин у медичній сфері, а також змінити ставлення суспільства до лікарів.

Про це віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила під час промови на розширеному засіданні Колегії МОЗ у Вінниці.

"Сьогодні ви прекрасно розумієте, що альтернативи нашому шляху немає - ми будемо йти обраним курсом модернізації, який був проголошений Президентом, - сказала Богатирьова. - Працюючи в пілотних регіонах, ми повинні виробити такі зміни, зробити так, щоб змінити ставлення суспільства до медика та медичної галузі".

Богатирьова зазначила, що дуже важливою зараз залишається підготовка кадрів. "Важливо не тільки те, якого лікаря ми випускаємо, кого ми приймаємо до лав майбутніх медиків, але й як ми організовуємо навчання, яку філософію майбутнім медикам закладаємо, - заявила міністр. - Усе-таки людина набуває досвіду і змінюється в колі колег, у професійному товаристві, де може знайти вчителя і побратимів, сама стати вчителем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram