ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова: реформа відбувається не тільки в пілотних областях

Медреформу впроваджують уже по всій країні.

Богатирьова: реформа відбувається не тільки в пілотних областях
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Про це віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила сьогодні на Всеукраїнській науково-практичній конференції Асоціації головних лікарів України в Чернівцях.

Вислухавши виступи лікарів і чиновників із регіонів, Богатирьова підсумувала: "З промов колег зрозуміло, що реформа первинної ланки відбувається сьогодні не тільки в пілотних регіонах, а й практично в усіх областях - тому що лікарі самі відчувають необхідність змін".

Міністр також зазначила, що і пацієнти нині розуміють, що зміни у сфері охорони здоров'я необхідні. "Тому що вони не завжди можуть достукатися до лікаря, навіть коли необхідна просто профілактична порада", - зазначила Богатирьова.

"Найважливіша умова успіху реформи - це підтримка суспільства, - заявила віце-прем'єр-міністр. - При цьому ми повинні розуміти, в яких умовах впроваджуємо сьогодні реформу: у світі економічна криза, не оминула вона й Україну. Ми працюємо в умовах недофінансування, тоді як якісна медична допомога вимагає додаткових бюджетів. Але ми намітили шлях перетворень і поступово ним рухатимемося".

Нагадаємо, на думку Богатирьової, Україні потрібні системні зміни в галузі охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram